Welkom bij ESI !

 

 

De cursussen van het schooljaar 2019/20 zijn eindelijk afgerond. Alle cursussen starten weer in traditionele modus vanaf 21 september 2020.

I.v.m. de verspreiding van Coronavirus,  had ESI alle "face-to-face" cursussen sinds begin maart gesloten, maar alle onderwijsactiviteiten met lessen "op afstand" voortgezet, zowel online als via speciale educatieve platforms. ESI is trots op het succes van dit initiatief, vooral dankzij de medewerking van de studenten en hun families en de flexibiliteit en organisatorische capaciteit van hun leraren.

 

Registraties voor het schooljaar 2020/2021

Registratie voor het volgende schooljaar 2020/2021 is nu open. De cursussen starten geleidelijk vanaf 21 september 2020. Aanvraagformulieren kunnen worden verzonden door het invullen van de relevante online formulieren.

Nieuwe cursussen kunnen worden geopend in alle steden waar er voldoende registraties zijn.

ESI organiseert ook individuele cursussen voor elke behoefte.

 

NIEUW - Ook " OP AFSTAND" cursussen in het schooljaar 2020/2021

Dankzij de huidige opgedane ervaring, gaat ESI  in het schooljaar 2020/2021 systematisch ook "op afstand" cursussen aanbieden, met methoden die volgens de verzoeken moeten worden overeengekomen.
Deze cursussen zijn met name bedoeld voor studenten die op locaties wonen, die door een traditionele cursus niet worden bediend, of die de voorkeur aan de "op afstand" modus geven.

 

Nieuwe cursussen in ALMERE

Na een onderbreking van enige jaren, is ESI verheugd aan te kondigen dat vanaf het volgende schooljaar 2020/2021 nieuwe kinderen cursussen zullen worden geopend in Almere. Geïnteresseerde gezinnen kunnen contact met het ESI-secretariaat voor voorlopige informatie opnemen en de online registratieformulieren gebruiken.

 

WEER ITALIAANSE KINDERTHEATER IN NEDERLAND!

ESI gaat opnieuw met veel plezier aan studenten en hun families een Italiaanse theatertour voor kinderen (en ook voor volwassenen!) bieden. Het gezelschap "La Baracca" van Prato zal de show "Pagliaccia Secca Prof" presenteren.
De shows vinden plaats van 30 oktober tot 1 november 2020 in Amsterdam, Eindhoven en Den Haag.

 

ITALIAANSE TAALCERTIFICATEN CELI

Het Centrum voor de Evaluatie en Taalcertificering van de Universiteit voor Buitenlanders van Perugia heeft  ESI aangewezen als examencentrum voor de verspreiding en administratie van de CELI-examens (Italiaanse taalcertificaten) voor alle niveaus A1-C2.

Deze certificering is met name geldig voor het verzoek van Italiaans staatsburgerschap. Alle ESI studenten kunnen daarom voornoemde examens vanaf nu bij ESI ondersteunen.

Deze aanwijzing is een bron van bijzondere trots voor alle ESI medewerkers, als een erkenning van de kwaliteit en professionaliteit van het onderwijs dat door de jaren heen is verworven.

 

ITALIAANSE TAALCERTIFICATEN CILS

Het Centrum voor de  Taalcertificering van de Universiteit van Siena heeft  ESI aangewezen als examencentrum voor de verspreiding en administratie van de CILS-examens (Italiaanse taalcertificaten) voor alle niveaus A1-C2.

Deze certificering is met name geldig voor het verzoek van Italiaans staatsburgerschap. Alle ESI studenten kunnen daarom voornoemde examens vanaf nu bij ESI ondersteunen.

Ook deze aanwijzing is een bron van bijzondere trots voor alle ESI medewerkers, als een erkenning van de kwaliteit en professionaliteit van het onderwijs dat door de jaren heen is verworven.

 

CURSUSSEN OM HET ITALIAANSE BURGERSCHAP TE VERKRIJGEN

Volgens de wetgeving die onlangs in werking is getreden, is het voor buitenlanders die Italiaans burgerschap aanvragen, nodig om een certificaat van kennis van de Italiaanse taal op het minimumniveau B1 van het ERK in te dienen, afgegeven door een instelling die officieel door de Italiaanse Regiering is erkend (zoals CELI).

ESI organiseert cursussen Italiaans om een certificaat B1 te behalen.

 

OPLEIDINGSPROJECT

Een interessant project om de benadering van Italiaanse literatuur en tekstanalyse door studenten te vergemakkelijken, werd  in een  klas van Oegstgeest uitgevoerd. De projectbeschrijving is beschikbaar via deze link.


 

 

 


ESI - Ente Scuola Italiana nei Paesi Bassi

Lingua | Taal


Area Insegnanti