Welkom bij ESI !

 

CORONAVIRUS

I.v.m. de verspreiding van COVID-19 ("Coronavirus") in Europa, heeft ESI besloten de sluiting van alle cursussen in Nederland t/m 10 mei 2020 te verlengen. Verdere beslissingen kunnen op basis van de evolutie van de epidemie worden genomen.

De continuïteit van de cursussen wordt door online lessen verzekerd.

 

NIEUWE CURSUSSEN IN ALMERE

Na een onderbreking van enige jaren, is ESI verheugd aan te kondigen dat vanaf het volgende schooljaar 2020/2021 nieuwe kinderen cursussen zullen worden geopend in Almere. Geïnteresseerde gezinnen kunnen contact met het ESI-secretariaat voor voorlopige informatie opnemen en de online registratieformulieren gebruiken.

 

Registraties voor het schooljaar 2020/2021

Registratie voor het volgende schooljaar 2020/2021 is vanaf mei 2020 open. Aanvraagformulieren kunnen worden verzonden door het invullen van de relevante online formulieren.

Nieuwe cursussen kunnen worden geopend in alle steden waar er voldoende registraties zijn.

ESI organiseert ook individuele cursussen voor elke behoefte.


ITALIAANSE TAALCERTIFICATEN CELI

Het Centrum voor de Evaluatie en Taalcertificering van de Universiteit voor Buitenlanders van Perugia heeft  ESI aangewezen als examencentrum voor de verspreiding en administratie van de CELI-examens (Italiaanse taalcertificaten) voor alle niveaus A1-C2. Deze certificering is met name geldig voor het verzoek van Italiaans staatsburgerschap. Alle ESI studenten kunnen daarom voornoemde examens vanaf nu bij ESI ondersteunen.

Deze aanwijzing is een bron van bijzondere trots voor alle ESI medewerkers, als een erkenning van de kwaliteit en professionaliteit van het onderwijs dat door de jaren heen is verworven.

 

CURSUSSEN OM HET ITALIAANSE BURGERSCHAP TE VERKRIJGEN

Volgens de wetgeving die onlangs in werking is getreden, is het voor buitenlanders die Italiaans burgerschap aanvragen, nodig om een certificaat van kennis van de Italiaanse taal op het minimumniveau B1 van het ERK in te dienen, afgegeven door een instelling die officieel door de Italiaanse Regiering is erkend (zoals CELI).

ESI organiseert cursussen Italiaans om een certificaat B1 te behalen.

 

WEER ITALIAANSE KINDERTHEATER IN NEDERLAND!

Nogmaals heeft ESI zijn studenten en hun gezinnen een Italiaanse theatertour aangeboden. Dit was een zeer welkome terugkeer, na 12 jaren, van het "Teatro dei Piedi (Voet-theater)" van Laura Kibel, die al in 2007 zeer succesvol was.

De shows, met gratis toegang, hebben van 8 tot 10 november 2019 in Eindhoven, Amsterdam en Den Haag plaats gevonden.

   


AFBEELDINGEN VAN DE CURSUSSEN

Sommige van de activiteiten die onze kleine studenten tijdens bepaalde evenementen hebben uitgevoerd, worden op deze pagina geïllustreerd.

 


ESI - Ente Scuola Italiana nei Paesi Bassi

Lingua | Taal


Area Insegnanti